Mat

Vår mat bygger på de råvaror som vi själva älskar och som tillagas med enkelhet och självklarhet. Vi låter råvaran tala för sig själv! Tillsammans med våra lokala gårdar och leverantörer handplockas många av våra ekologiskt odlade grönsaker och kravmärkta produkter. Kött och fisk har producerats på ett ansvarsfullt sätt, som både smakar fantastisk gott samt ger oss ett rent samvete. Kvalité och djurens välbefinnande är den röda tråden i vår meny.

Ornament mönster

Starters

PILGRIMSMUSSLOR     | 125:-

Carpaccio på eldad pilgrimsmussla med dill-och granskottsmajonäs, bakad fänkål, picklad morot och gulbeta. Toppas med vänerlöjrom, svart stenbitsrom och nötig kallpressad rapsolja.

 

BIFF TATAKI på njurtapp | 135:-

Halstrat nötkött med rå kärna. Marinerad i teriyaki, tillsammans med ponzudressing, teriyakimajonäs, variation på svamp samt friterad kål.

 

REGNBÅGS BOWL | 95:-

En färgglad och hälsosam bowl på säsongens grönsaker, kål och rotsaker tillsammans med svensk quinoa och tempeh

 

OST & CHARK
Liten 115:- / Stor 199:-
Tre sorters ostar från Påverås Noga utvalda charkuterier Vår egna marmelad gjord på plommontomater Fröknäcke med havssalt.

 

The veggie way


Tänk klimatsmart! Du vet väl om att du kan få ditt protein samt bidra till en bättre planet om du väljer något av dessa alternativ.


BURGARE | 169:-

Bakgårn´s egna veganska burgare på formbar vegofärs med cheddarost, ”bacon”, karamelliserad walla- walla lök och majonnäs.

 

SKOGENS GULD |189:-

En krämig risotto med tydlig parmesansmak tillsammans med kantarell, ostronskivling, Franzens champinjoner och säsongens primörer.

 

TOAST FILLIOSTUS | 165:-

Surdegsbröd från Konditor Trulsson tillsammans med stekost, karamelliserad walla – wallalök, friterad kål, variation på betor samt dill och granskottsmajonnäs.

 

RATATOUILLE & TEMPEH | 189:-

Kolgrillad aubergine, zucchini, paprika och lök i en lyxig tomatsås tillsammans med dubbelmarinerad tempeh.

Under ytan

GRILLAD KUNGSFISK | 295:-

Msc-märkt Uer, serveras med amandinepotatis från Lilla Labäck, beurre blanc, picklade rotsaker, vänerlöjrom samt ”nordens kaviar” svart stenbitsrom.

 

DEMONTERAD HUMMER | 425:-

Msc-märkt hummerkött som tillagas i brynt smör och serveras med säsongens primörer.

Minutröks med alspån till bords!

 

Grill


Tillbehör beställs separat under sideorders.


HÄNGMÖRAD OXFILÉ  200g | 295:-
Närproducerad från Dahlberg slakteri, Brålanda.

 

JAPANSK WAGYU 150g A5 / 10+ | 895:- 

Ett av världens mest exklusiva köttstycken, från Gunma Japan.

Fråga personalen om kvällens styckningsdetalj.

 

KÖTT PÅ BESÖK | DAGSPRIS

En levande del av vår meny där vi veckovis tar in variernade partier av kött från olika typer av djur.

Begränsat antal.

 

REVBENSSPJÄLL | 189:-

Närproducerat och ekologiskt från Malma Gård, vid foten av Kinnekulle. Förkokas i buljong, glazade och grillade till perfektion.

 


ROGER – SAN

Svensk Wagyu från Böja Stommen i Timmersdala.

Stuten blev utsedd till Sveriges bästa nötkött på årets smakmöte och belönades med kvalitetsintyget

”EXCEPTIONELL RÅVARA 2019”

Serverad nose to tail!

 

BURGARE 180g | 219:-                                Hängmörad 14 dagar.

Frissésallad, bakad tomat, karamelliserad lök, picklad gulbeta och chimichurri.

RYGGBIFF  250g | 495:-                                          5 veckor hängmörad.

ENTRECOTE  250g | 495:-                                   21 dagar hängmörad.

Side orders

Krossad amandinepotatis från Lilla Labäck med chimichurri | 45:-

Säsongens primörer frästa i brynt smör | 45:-

Pommes frites gjord på krav märkt svensk potatis | 37:-

Krispiga sötpotatis klyftor på ekologisk potatis | 45:-

Bondens sallad Säsongsbetonad färska grönsaker som varierar efter vad våra gårdar levererar | 49:-

Risotto på skogens guld Kantareller, ostronskivling och Franzens skogschampinjoner toppad med hyvlad parmesan | 59:-

Sauce bordelaise | 25:-

Chimichurri | 25:-

Maple bourbon barbeque  | 25:-

Dill & granskottsmajonnäs  | 25:-

Ramslöksaioli | 22:-

Bearnaise | 22:-

Vegansk majonnäs | 22:-

Dessert

CHOCKLAD & HAVTORN | 105:-

Friterad chokaldkaka på Valrhonachocklad, i en kombination med glass på handplockade havtorn från Floby samt rårörda havtornsbär.

PINA COLADA | 105:-

Rompannacotta på Ron Roble Ultra Anejo 12 yo tillsammans med en syrlig kolasås och grillad ananas. Toppat med rostade kokosflakes.

YUZU SORBET | 95:-

En frisk smak av citron, mandarin och grapefrukt serveras på en bädd av friterade söta risnudlar samt bruten rödbetsmaräng.


Leverantörer

Stadsnära Lantgård Lidköping             LillaLabäck Rivendällgården
Böja Stommen
Stekosterian
Malma gård
Dahlbergs slakteri

Konditor Trulsson
Martin & Servera
Franzéns Champinjoner
Rosthuset
iWagyu

Dafgårds
Magasinet på sjötorp
Wiolas havtorn
Rekoring Lidköping
Feldt’s fisk & skaldjur

Förutom ovannämnda leverantörer handlar vi även från diverse producenter via REKO-ringen Lidköping.
Vi söker ständigt efter nya spännande produkter samt råvaror