Om oss

Vi som har drivit restaurang Bakgårn sedan starten 2009 heter Stefan Saliba och Patricia Elkhouri. Drivet i vårat arbete är att ständigt att utvecklas och finna nya fantastiska råvaror som vi själva uppskattar.

Maten, bygger på de råvaror som vi själva älskar och som tillagas med enkelhet och självklarhet. Vi låter råvaran tala för sig själv! Tillsammans med våra lokala gårdar och leverantörer handplockas många av våra ekologiskt odlade grönsaker och kravmärkta produkter. Kött och fisk har producerats på ett ansvarsfullt sätt, som både smakar fantastisk gott samt ger oss ett rent samvete. Kvalité och djurens välbefinnande är den röda tråden i vår meny.

Drycken, även inom sprit och alkoholfria alternativ finner man ekologiska och lokala drycker hos oss.
Alla viner på menyn är ekologiska eller naturviner.
Vi har över 150 sorters öl i våra kylar. Där finner man de senaste och hetaste på marknaden, allt ifrån lokala bryggerier till mer kända så som Omnipollo, Mikkeler, Warpigs osv.
På tap serverar vi även våran populära Salipa, en egen session ipa i sammarbete med Qvänum mat&malt.

Miljön, en mysig avslappnad vardagsrumskänsla där sammetsfåtöljer och soffor tillsammans med grönskan ifrån alla våra växter samt den behagliga musiken i bakgrunden har fått många att inte vilja lämna sin sköna plats i vår restaurang! I takt med att mörkret faller in och musiken ökar i tempo förvandlas stället till en härlig loungebar där många lokala besökare väljer att umgås med sina nära och kära.

Vårat nuvarande koncept där maten, drycken och miljön tillsammans med oss ägare som alltid finns på plats för att personligen ta emot gästen är ett väldigt uppskattat koncept av våra återkommande gäster!

 

Ornament mönster

Resan fortsätter…

Bakgårn tog ytterligare ett steg sommaren 2014 då restaurangen flyttade till nya lokaler. Fortfarande vid torget, mitt i Lidköpings hjärta, omgivet av både stan och vattnet. Fokusen på den varma atmosfären och goda servicen. Nu står Bakgårn för ytterligare ett nytt kapitel och renoverar sin lokal för att öka myskänslan där du som gäst ska känna att du kliver in i ett vardagsrum.

Vi hälsar er varmt välkomna!

mingelbild 7 1024x678